SIF – Silkeborg Idrætsforening

Ånden i SIF og den kulturarv og værdier, som vi står for, kommer virkelig fint frem.

Vi ville gerne have en tidslinje over foreningen set over 100 år, og det synes jeg, Lise har ramt flot. Hun viser alle foreningens afdelinger og glædelige gensyn med historiske begivenheder.
Det var et naturligt valg at hænge billedet i foyeren i Jysk Park, som vi jo indviede lige efter 100-årsreceptionen. Det var vigtigt, at placeringen skulle være et synligt sted, så mange kan få lejlighed til at se det.

Vi har holdt nogle fantastisk gode møder, og givet os tid til fordybning og den snak der skulle til for at få det hele med. Vores 100-års jubilæumsbog var naturligvis et godt værktøj, men Lise fra brand-ART har været god til at være opsøgende og involvere mange personer i projektet. Vi har kunnet levere en masse gode materialer, og har givet adgang til vores arkiver, så hun kunne få det, som hun havde brug for.

​Den første gang jeg så billedet, blev jeg særdeles positivt overrasket. Helt ærligt, havde jeg ikke forventet, at der kunne komme så meget med, men Lise er kommet rigtig godt omkring SIF’s historie gennem 100 år. Ånden i SIF og den kulturarv og værdier, som vi står for, kommer virkelig fint frem.

På mine rundvisninger i Jysk Park er vi altid forbi billedet, og jeg kan mærke, at det giver anledning til snak og genkendelsens glæde. Folk siger: ”ham kender jeg” og ”hende kender jeg” og ”kan du huske dengang…”, – det signalerer i høj grad Silkeborg Idrætsforening igennem 100 år.

​Vi har holdt projektet hemmelig i en inderkreds, indtil vi afslørede det på jubilæumsdagen. Det gjorde afgjort en forskel, at vi til afsløringen havde Lise med til selv at fortælle om sine egne bevæggrunde for at billedet ser ud, som det gør. Det var et meget positivt indslag, som gav indsigt i mange af de tanker og processer, som går forud for projektet.

​Overordnet set et fantastisk spændende projekt, som vi i dag er glade for og som er et evigt kært minde på en 100 års dag, som jo var en helt speciel dag.

– Erik Isager, Hovedformand SIF

Dengang da jeg var dreng og startede i SIF i 1942, var der ikke mange der vidste, hvem der var formand, eller hvem der havde vundet eller noget. Jeg begyndte at interessere mig for SIF’s historie og samle udklip og gøre ved, så jeg har arbejdet på det her i mange, mange år.

Det har krævet utallige timer, så det er alletiders, at Lise har lavet det billede, for så bliver tingene bevaret samtidig med, at det viser rigtig meget af SIF’s historie.

Det er vigtigt for en klub, at man holder ved historien, så det ikke går i glemmebogen, hvor meget alle de gamle betød for klubben, og hvor meget de arbejdede. Jeg tror, at dem der kommer efter os godt vil vide noget om historien, og så er Lise’s billede en fremragende måde at få det fortalt på og sikret, at ånden bliver givet videre til de næste generationer.

Og billedet handler ikke kun om sport, men også om veteranklubben, SIF-koret, venskabsklubben i Arendal, saunaklubben, fanklubben, lørdagsklubben og alt mulig andet. Det har alt sammen tilknytning til SIF og handler jo om fællesskab og kammeratskab, som er det allervigtigste.

– Finn Mølgaard, æresmedlem SIF

SIF – Silkeborg Idrætsforening

100 års jubilæumsportræt

Størrelse: 

250 x 
150 cm
Medie: Mixed media på lærred

Udvalgte virksomhedsportrætter